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Enterococcus spp. Resistant to Multiple Antimicrobial Drugs and Determination of Fecal Contamination Levels in Mangrove Oysters (Crassostrea rhizophorae) BABT
Rubião,Cynthia Annes; Franco,Robson Maia; Mesquita,Eliana de Fátima Marques de; Miguel,Marco Antonio Lemos; Cabral,Claudius Couto; Fonseca,Ana Beatriz Monteiro.
ABSTRACT The aim of this study was to determine and compare the Most Probable Number (MPN) of Total Coliforms (TC), Escherichia coli and Enterococcus spp. and to characterize the antimicrobial resistance profiles of Enterococcus spp. isolated from oysters collected in the Barra de Guaratiba Mangrove, Rio de Janeiro, Brazil. The enumeration of E. coli has been used to indicate fecal contamination and hygienic-sanitary conditions of bivalve molluscs. Enterococci are capable to transfer several antimicrobial resistance genes to pathogenic bacteria, including those from Gram-negative group. The oysters were bought from local fishermen and a total of 123 individuals were analyzed. The TC, E. coli and Enterococcus spp. MPN mean were 26,300/100 g, 3,260/100 g and...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Water pollution; Escherichia coli; Enterococcus spp.; Antimicrobial resistance; Bivalve molluscs.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132017000100308
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Linguiças frescais elaboradas com carne de avestruz: características físico-químicas Ciência Rural
Nascimento,Rafael Soares; Fonseca,Ana Beatriz Monteiro; Franco,Robson Maia; Miranda,Zander Barreto.
A carne de avestruz por apresentar baixos conteúdos de colesterol, gordura intramuscular e altas percentagens de ácidos graxos poli-insaturados ômega-3 é considerada uma carne vermelha saudável e de grande aceitação junto aos consumidores. Considerando que os recortes resultantes da desossa das carcaças de avestruz são partes consideradas menos nobres, desenvolveu-se a produção de três formulações de linguiça frescal tendo como base a carne de avestruz (recortes e aparas), promovendo as análises físico-químicas e colorimétricas com o objetivo caracterizar o perfil físico-químico e colorimétrico dessas diferentes formulações. As três formulações se encontraram dentro dos padrões físico-químicos estipulados pela legislação brasileira (BRASIL, 2000) e não...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Avestruz; Carne; Embutidos; Linguiça; Análise físico-química.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782012000100030
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Morphometric measurements and animal-performance indices in a study of racial forms of Brazilian Sport Horses undergoing training for eventing R. Bras. Zootec.
Padilha,Felipe Gomes Ferreira; Andrade,Agnaldo Machado de; Fonseca,Ana Beatriz Monteiro; Godoi,Fernanda Nascimento de; Almeida,Fernando Queiroz de; Ferreira,Ana Maria Reis.
ABSTRACT This study aimed to evaluate, in a practical manner, the use of linear and angular measurements and different animal-performance indices in a study on the breed-specific conformation of Brazilian Sport Horses training for eventing. These data can form the basis for the development of future studies based on the parameters evaluated and the calculations made. Seventeen Brazilian Sport Horses training for eventing were selected. Morphometric evaluations were made of all animals using linear and angular measurements. The linear measurements were withers, croup, and barrel heights; body, croup, shoulder, neck, and head lengths; head, chest, and hip widths; distance from the elbow to the ground and from the sternum to the ground (empty substernal); and...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Angular measurements; Conformation; Equines; Linear measurements.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982017000100025
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